4. okt 2005

Ülekuulamine

Kella 12 ja poole 1 vahel heliseb töökaaslase telefon kaks korda pikalt-pikalt. Keegi ei vasta. Kui töökaaslane tagasi helistab, selgub, et tegu oli tema esimeses klassis käiva lapsega, kes ei tohi enne koolist koju minema hakata, kui ta on emale helistanud. Arusaadavlt oli laps sigavihane, et ta 10 min kauem pidi koolis olema.

10 min hilem heliseb telefon uuesti. Laps sai nüüd riided õigetpidi selga garderoobis.

U 15-20 min pärast heliseb telefon uuesti. Laps on poolel teel. Vesteldakse teemal, et laps võiks minna aasta nooremale vennale pärast lasteaeda järgi. Mis kell see võiks olla? U kell 4, sest siis nad tõusevad lõunauinakust. Vaata, et sa end korralikult riidesse paned. Ei, nende roheliste kingadega sa minna ei või, sest sügis on ju. Mis siis, et soe on! Pane botased jalga. Miks sa ei taha botaseid panna? Ei, roheliste kingadega ei lähe ja rohkem kingi sul hetkel pole, mine botastega!

U 5 min pärast helistab taas laps. Üllatus- üllatus! Ta on nüüd kodus ja kannab ette, et ta vahetas kooliriided kodu omade vastu ja hakkab sööma. Võta siis ikka piima ka. Ja pärast pese taldrik puhtaks. Kas sa uksed ikka panid lukku? Kindel? Kas sa välimise ukse panid lukku? Aga sisemise? Kas sa värava panid kinni? Kui sa ära sööd, hakkad klaverit harjutama, eks.

Paari tunni pärast helistab laps uuesti ja kannab ette, et ta on kõik ära õppinud, klaverit harjutanud ja isegi mänginud. Tal on igav ja ta tahab vennale vastu minna. Ei või veel, lapsed alles magavad lasteaias. Ei, sõbranna juurde praegu minna ei või, muidu unustad venna ära. Vaata siis noodid veelkord üle, eelmiste tundide omad ja tänased ja need ka, mis koju jäid.

Natuke enne nelja helistab laps veelkord, et ma nüüd panin need riided selga ja hakkan minema. Ema kiidab teda ja nõuab, et laps talle natuke enne lasteaeda veelkord helistaks.

10 min hiljem helistabki laps uuesti, et ta on nüüd lasteaia juures. Ühtlasi muljetab ta ka värvilistest lehtedest, tammetõrudest, naabri kassist, keda teise naabri koer taga ajas ja vägevast autost, mis ta nägi. Ema uurib, kas laps ikka pani kõik uksed lukku. Laps väidab, et pani. Välisuks? Jaaaaaa!!!!! Sisemine uks? Jaaaaa!!! Keerasid ikka kaks korda? Nojaaa. Aga välisukse? Ma ei mäletaaaaaa! Mina siis tagasi ja kontrolli üle. Emaaa!!!!!! Ei, nii ei saa ikka, et lähed kodust ära ja jätad ukse lahti. Aga ma ju panin seesmise ukse lukku. No hea küll, aga rohkem nii ei tee. Sa pead meeles ikka pidama uks lukku panna ja seda pead ka mäletama, kas panid ukse lukku või ei. Ema, ma olen nüüd lasteaia ees. No mine, võta venna siis ära ja helista mulle pärast. Olgu.

Poole tunni pärast helistab laps uuesti. No mida te nii kaua tegite????? Minge nüüd rahulikult ja ettevaatlikult jalutades koju. Ja kodus keerake uksed lukku.

Igal hommikul seda just ei juhtu, ent mõnikord peab laps helistama ka siis, kui ta on riided garderoobi viinud ja klassi jõudnud.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Blinkx TV Gets Personal
InformationWeek Racing to stay one step ahead of Google and Yahoo, blinkx today launched "my blinkx.tv," a service that weds the startup's well-regarded video search engine with user personalization and ...
Hey, great blog...I read it alot, I just wanted to drop a line.
Find dsl provider service as well as information on dsl provider service www.DSL-Experts.com.